Jadłospis
JADŁOSPIS 22.04.25 - 25.04.25
Wtorek 22.04.2025 (1124,59 kcal)
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, weka (pszenica) z masłem, weka (pszenica) z masłem, ser żółty, roszponka, rzodkiewka, herbata owocowa z miodem. Owoc.
Obiad: Zupa grochowa na indyku z ziemniakami (seler), makaron kolorowy i pełnoziarnistyz jogurtem z truskawkami, kompot z owoców leśnych.
Podwieczorek: Weka (pszenica) z masłem, pasta z makreli, ogórek zielony, cebulka zielona, herbata z cytryną.
Środa 23.04.2025 (1138,65 kcal)
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwica Sopocka Tradycyjna, pomidory, kiełki brokułu, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem. Herbatka wiśnia z pokrzywą. Owoc.
Obiad: Zupa ogórkowa na indyku z ryżem (seler, pszenica), naleśniki z mąką pełnoziarnistą z serem (pszenica), marchewka z jabłkiem, kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, filet maślany z indyka, papryka, szczypiorek, herbata owocowa.
Czwartek 24.04.2025 (1186,91 kcal)
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, weka (pszenica) z masłem, ser biały z ziołami, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata mięta z pomarańczą.
Obiad: Zupa brokułowa na indyku z makaronem (seler, jęczmień, śmietana), kasza bulgur (pszenica), gulasz wieprzowy, surówka z kapusty pekińskiej, pomidorków koktajlowych i cebuli, kompot porzeczkowy.
Podwieczorek: Babka piaskowa (pszenica, jaja), kakao z mlekiem, sok tłoczony.
Piątek 25.04.2025 (1177,32 kcal)
Śniadanie: Chleb graham (pszenno-żytni) z masłem, filetem z Bobrownik, pomidorem, zieloną cebulką, kiełki rzodkiewki. Herbata z mlekiem słodzona miodem. Owoc.
Obiad: Zupa cebulowa na indyku z grzankami (seler, śmietana, mąka pszenna), ziemniaki, panierowany filet z ryby Miruny (pszenica, jaja), surówka z kiszonej kapusty, kompot z owoców leśnych.
Podwieczorek: Banan w polewie jogurtowej, wafle owsiane.
Drukiem pogrubionym oznaczone produkty zawierające alergeny ( Rozporządzenie Parlamentu i Rady UE nr 1169/2011).
Dzieci otrzymują między posiłkami wodę mineralną.